Beschrijving edel, natuurstenen ( van A tot R )

Agaat - is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Agaat beschermt het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Fysiek is agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind) omdat het beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Het heeft een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.
      • Blauwe Agaat- Tegen bedplassen, uiting ter zelfverdediging. Zelfvertrouwen stabiliteit bij tieners. Voor                                  hypersensitieve mensen         
      • Botswana Agaat- Ondersteunt de bevalling, bevordert groei van de baby’s. Stimuleert kinderen in geestelijke groei.            Bij kinderziektes, bescherming, zeer goede steen voor baby’s, jonge kinderen en jonge mensen. Ook voor de                          moeder  een goede communicatiesteen met de foetus.
      • Turitella Agaat – Tegen oorsuizen, bij kalkte kort, bij ademnood. Versterkt de persoonlijkheid, beschermt tegen                   gevaar. Bij infecties van insectensteken. Geeft weer zin in het leven. Helpt bij het ordenen van je gedachten.
      • Mosagaat – Tegen oorontstekingen. Voor gemakkelijke bevallingen , bij koortslippen, tegen griep. Helpt bij                          genezing van emotionele won den door familie of vrienden. Geeft rust en helderheid. Stimuleert wilskracht,                          werklust en uithoudingsvermogen.


.Amazoniet – Balans en bescherming tegen stralingen (mobiele telefoons, computer etc.) daarnaast werkt de steen kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma en rouw. Helpt tegen contact eczeem en schimmelziekte kloven in handen en voeten gesprongen lippen.

 

Amethist- heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts creert het een harmonische sfeer. Omdat het de bovenste chakras stimuleert, kan het de intutie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen.
     • Amethistkwarts versterkt de werking van de amethist.

 

        Aquamarijn heeft een sterk kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk. Het maakt oprecht, eerlijk,                        tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk. Het helpt je in de flow te komen en in het moment leven. Het bevordert          communicatie en kennisoverdracht en helpt bij het goed verwoorden van ideeën en concepten en ondersteunt                    hierdoor bij spreken in het openbaar of bij het voor de klas staan. Het is een goede steen om te dragen als zaken                afgerond moeten worden, want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Het zorgt voor een                heldere geest als je verward bent, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie. Aquamarijn is heel geschikt          om bij je te dragen tijdens meditatie. Het bevordert spirituele groei, mediamieke gaven, intuïtie en helderziendheid

 

Aragoniet – Helpt bij geestelijke ontwikkeling, bevordert concentratie, vermindert nervositeit en stress. Bevordert opbouw en elasticiteit van de spieren, geeft moed en interesse. Zeer goed bij stress veroorzaakt door werk. Zorgt ervoor dat je jezelf blijft.


Avanturijn – Tegen overmatig haaruitval, bij acne. Tegen huidklachten/uitslag als gevolg van stress, bij mensen die zich niet goed kunnen uiten. Niet gebruiken bij hartritmestoornissen en als men een pacemaker draagt.

 

Barnsteen-,ook wel amber genoemd, is een fossiel hars van miljoenen jaren oud. Verwarmt bij reuma, bij blaasontsteking, tegen oorpijn, fantoompijn, angst fobieën. Verwarmt het hart weer als deze gekwetst is het werkt reinigend en beschermend. De krachtige maar zachte energie van deze steen brengt balans in het (energie) lichaam en helpt negatieve emoties en emotionele en fysieke pijn verminderen. Het maakt vrolijk, stabiel en weerbaar en geeft zelfvertrouwen. Barnsteen geeft een steuntje in de rug als het even wat minder gaat en kan ook ondersteunend werken bij stress, depressieve en sucidale gevoelens en andere stemmingsstoornissen. Fysiek heeft barnsteen een positieve werking op de nieren, galblaas, darmen, maag, milt, keel, gewrichten, slijmvliezen en de ziekte van Lyme.


Bergkristal- is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koorts verlagend.

 

Blauwe Howliet – Voor mensen met een minderwaardigheidscomplex. Voor denkers, tegen nagelbijten. Bevordert correctie over het impulsief handelen. Tegen piekeren. Brengt rust in het hoofd. Ideaal bij malen bij inslapen, dan onder de kussen leggen.

 

Borniet of pauwenerts geeft kracht, vertrouwen en maakt vrolijk. De steen geeft het inzicht en vertrouwen dat je op je plek bent in dit leven. Het maakt positief en optimistisch en helpt je genieten van het leven en gelukkig zijn. Het activeert de chakra's, brengt ze in balans en stemt ze op elkaar af. Dit werkt vitaliserend en helpt negatieve energie afvoeren uit je systeem. Fysiek werk borniet ontstekingsremmend, koortsverlagend en stimuleert de bloedcirculatie.

 

Bronsiet – Helpt de innerlijke rust te bewaren, versterkt de zenuwen. Helpt bij conflicten en extreme situaties rustig te blijven. Ideale steen voor ouders. Helpt je uit vastzittende negatieve energie te komen.

 

Carneool – Beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen. Voor mensen die snel blaasontsteking hebben. Goed voor spijsvertering, bij suikerziekte, bij oorontsteking en spierpijn. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Het maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen. De steen bevordert de vruchtbaarheid, heeft een positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele problemen zoals bijvoorbeeld frigiditeit en impotentie. Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en heeft een positieve werking op spataderen en hielspoor. De steen helpt bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen

 

Chrysocolla zorgt voor balans en innerlijk evenwicht en werkt activerend of kalmerend al naar gelang wat nodig is in een bepaalde situatie. Als men weinig energie heeft en zich futloos voelt, werkt het activerend, geeft kracht en zet aan tot handelen. Als men nerveus of gespannen is werkt de steen kalmerend en verlicht overprikkeldheid en stress. Het helpt negatieve emoties zoals schuldgevoel en (liefdes)verdriet verminderen. De steen zet aan tot zelfreflectie, stimuleert een neutrale en open houding en laat de waarheid naar boven komen. Het bevordert helderheid van geest, maakt creatief en bevordert communicatie. Spiritueel absorbeert het negatieve energie en reinigt en activeert de chakra’s. Helpt gevoelens te uiten. Bij gasvorming, spastische darm, ziekte van Crohn en bloeddruk verlagend. Bij darmproblemen en darmkrampen. Bij reuma en spit.


Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens. Fysiek werkt chalcedoon reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het immuunsysteem. De steen heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie en dus diabetes.
     • Blauwe Chalcedoon – Geneest wonden tegen eczeem en acne. Bevordert het moedergevoel. Bij overgang. Helpt                   kinderen bij alleen zijn. Tegen overspannenheid. Leert je van jezelf te houden

 

Calciet - activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen). Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei in kinderen. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen, het skelet, de gewrichten en stimuleert de calciumopname.
    • Blauw calciet werkt kalmerend en ontspannend. Het beschermt tegen negatieve energie en bevordert de                             communicatie. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de keel, longen en schildklier en werkt                                       bloeddrukverlagend en pijnstillend.
   • Gele Calciet – Brengt rust werkt tegen maagzweren hij werkt ook tegen de ziekte van Crohn (beginstadium) werkt             tegen buikkrampen bij baby’s. Voor mensen die moeite hebben met het verlies van een dierbare en daardoor                       gevoelsmatig op slot zitten.
   • Groene Calciet – Is een milde steen, geschikt voor mensen die te hard zijn voor zichzelf. Als men diep gekwetst is.                 Helpt  je om je zachtheid weer terug te vinden. Sterkt het hart en laat je vanuit je hart spreken.
   • Oranje Calciet – Tegen maagzuur, helpt bij in slaap komen. Lichtpunt in ziekenkamer, helpt bij liefdevol omgaan               met anderen. Maakt weer vrolijk.

 

Chrysopraas – Voor mensen die veel eisen van zichzelf. Tegen hartkrampen, bloedingen, onrust. Stimuleert de lever en de alvleesklier. werkt sterk zuiverend, zowel geestelijk als lichamelijk. Het vermindert afhankelijkheid van de liefde en goedkeuring van anderen (en daardoor jaloezie en liefdesverdriet) en gaat dwanggedachten en dwanghandelingen tegen. Het vermindert slaapproblemen en nachtmerries en claustrofobie. Chrysopraas stimuleert een positieve houding, acceptatie en vertrouwen in zowel jezelf als het grotere geheel. De steen versterkt creativiteit en waardering voor mooie dingen en kunst. Het helpt meer open staan voor de spirituele kant van het leven en helpt in een meditatieve toestand komen.

Citrien -is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen.
Bij examenvrees en faalangst, geeft concentratie. Geeft zonnig gemoed, tegen depressie.

 

Goudvloed – Geeft een positievere levensinstelling en versterkt het gevoel van eigenwaarde. Werkt ondersteunend bij de strijd tegen Anorexia en boulimie. Geeft charme en vreugde aan het leven, sterkt de wilskracht en de concentratie. Helpt bij paniek en slapeloosheid. Kan helpen bij het verzachten van keelontsteking, ontsteking aan de amandelen en angina.

 

Granaat – is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang, Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Verder heeft de steen een positieve invloed op bloed en de bloedsomloop, seksuele en potentie problemen, hart, en longen.

 

Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen, die het zelfvertrouwen vergroot en helpt structuur te brengen in ons leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend. Fluoriet is een goede steen om te dragen tijdens het studeren. De steen bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis. Het beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons). De steen heeft een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen (zoals artritis) en reuma. Het is goed voor de botten en tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen. Verder heeft het een gunstige werking op de huid (bijvoorbeeld op puistjes en rimpels) en slijmvliezen, met name van de ademhalingswegen


Heliotroop -werkt beschermend, aardend en brengt balans omdat het de kleuren rood en groen en de werking hiervan in zich verenigt. De steen werkt kalmerend bij irritatie, agressie en ongeduld en vergroot hierdoor de zelfbeheersing en controle. Maar de steen werkt ook activerend, opwekkend en geeft moed als men uitgeput en vermoeid is. Heliotroop helpt je grenzen stellen en negatieve invloeden buiten houden. Maar het maakt ook flexibel en vergroot het aanpassingsvermogen. Het bevordert altruïsme en idealisme en stimuleert de intuïtie, creativiteit en dromen. Tegen chronische blaasklachten, aambeien. Darm en maagversterkend bij maagzweren. Bloedstelpend, bij nieren, bij neusbloedingen. Geeft inzicht in dromen. Zorgt voor een betere samenstelling van het bloed en versterkt het immuunsysteem.

 

Hematiet- werkt aardend, beschermend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen. Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Hematiet heeft een krachtige werking op het bloed en helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals bloedarmoede, aambeien en neusbloedingen. Het werkt eveneens bij kramp in de benen en bij slapeloosheid.


Howliet – Voor mensen met een minderwaardigheidscomplex. Voor denkers/piekeraars, tegen nagelbijten. Als men moeilijk in slaap komt door malen, deze steen onder de kussen leggen.

 

Jade – Goed voor nieren, spijsvertering, maag. Tegen maagzuur, bedplassen, bij knieaandoening. Beschermt tegen ongeluk. Laatste zwangerschapsmaanden. Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het werkt in op het hart chakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie.

 

Jaspis - Verhoogt concentratievermogen. Verdrijft negatieve gedachten. Tegen wilszwakte, maagpijn, zwangerschapsbraken, bij nierziekten, gal aandoeningen, leverinfectie. Goede aarde steen. Bij bloedarmoed e, versterkt bloedaanmaak. Zet je stevig neer. Leert je nee zeggen.
    • Cappuccino – Warme aarde steen, leert genieten van het leven, brengt je in contact met de natuur. Voor het                        afbreken  van de muur die je om je heen hebt, geeft berusting. Laat je stil staan bij je mogelijkheden. Voor mensen            die veel hebben meegemaakt en willen genezen.
  •  Dalmatiër Jaspis –Tegen wilszwakte, zwangerschapsbraken. Goed Voor de geslachtorgaan. Verdrijft negatieve                  gedachten, laat je aarden
    • Gele jaspis is de zachtst werkende jaspis variant en werkt vooral op fysiek niveau. Het verbetert het                                        uithoudingsvermogen en vermindert spanning in het lichaam. Het heeft een gunstige werking op het                                    immuunsysteem, de maag (bijvoorbeeld maagzuur), lever, alvleesklier en darmen (bijvoorbeeld darmkrampen). Gele        jaspis biedt fysieke en spirituele bescherming tijdens het reizen.

 

Kattenoog – Voor kracht en energie, werkt kalmerend. Helpt eigen fouten in te zien, geeft inzicht in problemen. Bij psychische en fysieke problemen. Beschermt de mensen tegen misbruik en leert luisteren naar intuïtie en waarschuwingen van je begeleiders. Beschermt tegen impulsief handelen.

 

Koper - is een goede geleidingssteen. Zorgt ervoor dat er betere stromingen ontstaan in het lichaam. Voor afvoeren van pijnen het opladen, ontladen, contact met je innerlijke ik. Contact met je lichaam, contact met je gevoelens, alle stromingen worden beter, sterker, zodat je beter in je kracht komt te staan.

 

Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtie en mediamieke gaven. De steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven. Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. De steen werkt bloeddrukverlagend en kalmerend, reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma, de ogen en op een onregelmatige menstruatie en menstruele klachten.

 

Larimar-geeft geestelijke en spirituele kracht. Het zorgt voor innerlijke rust, helderheid en balans en gaat zelfdestructief gedrag en een slachtofferhouding tegen. De steen zet aan tot actie maar stimuleert ook om dingen op zijn beloop te laten als dat nodig is. Larimar bevordert diepe meditatie en helpt contact maken met gidsen en engelen.

 

Lapis Lazuli- Vriendschapssteen, geeft naaste liefde, bij slapeloosheid, epilepsie, angsten. Geeft mensenkennis en inzichten in situaties en onszelf. Voorkomt depressie. Geeft ook inzicht in omgeving en werk.

 

Lavasteen-ideaal voor mensen die tijdelijk uitgeput zijn. Afkomstig uit de kern van de aarde, helpt dan ook om te zien waar het allemaal om draait in het leven. Geeft kracht om te veranderen. Omdat lavasteen ook aardt en overtollige energie afvoert, vergroot het je persoonlijke kracht op een gebalanceerde zachte manier.

 

Maansteen- heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Maansteen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. De steen heeft een positieve invloed op de spijsvertering en de voortplantingsorganen en vermindert vochtophoping.

 

Magnesiet- is een ontspannende en kalmerende steen. Het helpt je eerlijk tegen jezelf zijn, jezelf accepteren en van jezelf houden. Het zorgt voor een positieve en optimistische houding en gaat door haar kalmerende werking nervositeit, angst en geprikkeldheid tegen.

 

Malachiet- Helpt je eigen gaven te ontdekken .Het beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. De steen brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder.

 

Melkkwarts- Vult ons energiepeil aan. Geeft controle over onszelf. Bij onrust en spanningen in onze spijsvertering.

 

Moonshine -Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest.

 

Mookaiet- Avontuurlijk en flexibel en bevordert de behoefte aan afwisseling en nieuwe ervaringen. Het helpt deze ervaringen verwerken en zorgt voor innerlijke rust en emotionele en lichamelijke balans. Mookaiet werkt bloedzuiverend en bevordert wondgenezing en het immuunsysteem. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest.

 

Obisidiaan-is een sterk inzicht gevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen.

  • Apache tranen zijn nuttig voor het genezen van verdriet en trauma, en zeer goed bij depressie. Ze werken zowel op nieuw verdriet als op verdriet dat in het emotionele lichaam wordt vastgehouden door oud trauma of wonden uit een vorig leven. Ze hebben ook de beschermende en reinigende eigenschappen van obsidiaan, in een gemakkelijk te dragen vorm. Ze hebben een krachtige werking om emotionele genezing te ondersteunen en bieden je troost wanneer je treurt.
  • Sneeuwvlok Obsidiaan brengt ontspanning wanneer je je onrustig voelt en zorgt op zachte wijze voor een balans tussen lichaam en geest. Het is een steen die negatieve energieën van jezelf en om je heen absorbeert en heeft een zachte pijnstillende werking.

 

Onyx- Het is een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid of beïnvloed worden. Fysiek heeft onyx een positieve werking op het gehoor, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het gebit, botten en de voeten. Sterkt het geweten, verhoogt spirituele inspiratie.

 

Opaal wit- Opaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel en creatief. Het stimuleert zelfexpressie, interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. De steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie, (genieten van) seksualiteit en maakt trouw en loyaal. Fysiek stimuleert opaal het zelf genezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren.

  • Andes Opaal Naast de algemene eigenschappen van opaal is Andes opaal een steen die heel sociaal georiënteerd is. De steen maakt gastvrij, onzelfzuchtig, altruïstisch en hartelijk. Het helpt om verlegenheid, schaamte en remmingen los te laten. Andes opaal is goed voor hartklachten en stimuleert dagdromen.

     

 

Opaliet- werkt verlichtend, opbeurend en maakt het hoofd helder. De steen geeft letterlijk en figuurlijk lucht en helpt je om je staande te houden in belastende situaties. Spiritueel helpt het je om goed geaard in een meditatieve toestand te komen. Lichamelijk verwarmt opaliet het lichaam, het ontspant en maakt de spieren soepel. De steen heeft een positieve werking op de longen.

 

Peridoot- is een beschermende en reinigende steen. De steen helpt om je los te maken van de negatieve invloeden van anderen. Het maakt zelfstandig en assertief en helpt je je eigen weg te volgen. Peridoot helpt om je eigen fouten te erkennen en ze te corrigeren maar ook om schuldgevoelens, gewetensproblemen, obsessies en opgekropte emoties (zoals woede en jaloezie) los te laten. Peridoot heeft een activerend effect, stimuleert de stofwisseling en werkt sterk ontgiftend en stimulerend voor de lever. Het heeft een positieve werking op het hart, longen, galblaas, darmen, thymus, milt en de ogen. Peridoot heeft een positief effect op bipolaire stoornissen.

 

Prehniet- bevordert persoonlijke en spirituele groei. Het geeft inzicht in jezelf en helpt vermijdingsgedrag en zelfverdedigingsmechanismen verminderen door psychische bagage op te ruimen en verdrongen ervaringen en emoties naar de oppervlakte te laten komen. De steen bevordert liefde, rust, vrede en genezing in jezelf en in je omgeving en kan daarom goed door mensen die healings geven gedragen worden. De steen verbetert ook de zintuigen en het analytisch denkvermogen.

Pyriet- is een sterk inzicht gevende steen en bevordert hierdoor zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven, bevordert inzicht in de oorzaak van schadelijke situaties of van ziekte en symptomen

 

Rhodochrosiet -is een activerende steen die sterk in werkt op het hart en het hart chakra. Het maakt vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek. De steen geeft universele liefde en helpt bij het aantrekken van liefdesrelaties. Omdat de steen activerend en stemmingsverbeterend werkt en de waarheid naar boven laat komen is het een goede steen voor neerslachtigheid, onderdrukte gevoelens, irrationele angsten en trauma’s (in het bijzonder seksueel misbruik).

 

Rhodoniet is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarnaast is het een goede “eerste hulp bij ongelukken” steen die kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen, gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar. Ook in geval van ruzie en conflicten kan rhodoniet zeer bevorderlijk werken.

 

Robijn- Tegen miskramen, versterkt intuitie, helpt bij hoge koorst. Voor mensen die levenslust missen. Ontwikkelt hogere denken.

 

Robijn in zoisiet -is een spirituele en vitaliseren steen. De zoisiet verzacht de eigenschappen van robijn. De steen versterkt een gevoel van individualiteit maar ook van verbondenheid. Het bevordert creativiteit en stimuleert spirituele groei en wijsheid.