Retourneren, ruilen en garanties

 

Veel artikelen van Klein Ibiza  zijn handgemaakt. Daarom kunnen de artikelen iets afwijken van de foto op de website. De materialen waar wij mee werken zijn zorgvuldig geselecteerd. Het gebruikte goud- en zilverkleurige metaal is niet gemaakt van edelmetaal zoals goud of zilver. Uiteraard is alles wel nikkelvrij. Verder maken wij veel gebruik van natuurlijke materialen zoals, leer, hout, veren, bot, en edelstenen.

 

Retourneren of ruilen

Uiteraard is het mogelijk om artikelen te ruilen of retourneren als het tegenvalt of niet past. Hiervoor hanteert Klein Ibiza de volgende regels:

  • Artikelen mogen alleen onbeschadigd geretourneerd worden in originele verpakking en het prijskaartje aan het artikel.
  • Artikelen die op maat gemaakt zijn voor de klant of gepersonaliseerd zijn kunnen niet geruild of geretourneerd worden. Een armband of ketting kunnen wel altijd groter of kleiner gemaakt worden als deze niet passen.
  • De klant is zelf aansprakelijk voor de retourzending en voor juiste vermelding van de bankgegevens.
  • Klein Ibiza in Haarlem is niet aansprakelijk voor het kwijtraken van uw ruiling of retournering in de post. Tip: verzend het pakketje met track and trace.
  • Retourkosten worden door Klein Ibiza in Haarlem niet vergoed.
  • Gelieve binnen de 14 dagen eerst contact op te nemen met Klein Ibiza in Haarlem.
  • Je dient het ingevulde retourformulier samen met je factuur (kopie mag ook) met het artikel terug te sturen naar het adres genoemd op het retourformulier (tevens vermeld op deze pagina).

 

Garantie

Omdat onze artikelen gemaakt zijn van (nikkelvrije) metalen, kunnen deze verkleuren. Daarom adviseren wij om de sieraden niet in aanraking te laten komen met water, zeep en crèmes. Wij geven geen garantie op verkleurde metalen en op gebroken rijgmateriaal zoals elastiek, draad, of leer. Wij werken veel met veren, deze zijn kwetsbaar, dus doe hier voorzichtig mee. Wij geven geen garantie op uitvallen van haren, gebroken veren of kralen. Wij geven geen garantie op de balibags deze worden  allemaal met de handgemaakt en zijn kwetsbaar, dit geldt voor kwasten en kralen en draden van het patchwork. 

 

Bedenktijd

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via klein-ibiza@outlook.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Klachten

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar klein-ibiza@outlook.com Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil  Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.